+31 (0)117 455 226 info@hetisboven.nl

Blog over eten, beleven en genieten!

Blog over eten, beleven en genieten!

Welkom op de blog van Restaurant ’tisboven!

Er zijn 40 miljoen Spanjaarden, en die koken allemaal anders. Standaardrecepten bestaan niet. Een simpele soep kan in elke streek, elk dorp en zelfs elk gezin anders zijn. Er is maar één traditie die alle koks bindt: het geloof in de speurtocht naar de beste ingrediënten voor hun traditionele gerecht.
Hier kunnen we de Spaanse gerechten kiezen die het best bij ons klimaat en seizoen passen, maar het gevaar bestaat dat uiteindelijk een zielloze selectie van recepten ontstaat die nergens op hun plaats zijn.

Bij tisboven hebben we daarom een stilzwijgende stelregel die ons voorzichtig door de seizoenen en rond hypes loodst.

  • Laat je leiden door het seizoen en laat de ingrediënten de basis van onze menukeuze zijn.
  • Laat je inspireren door een bepaalde Spaanse streek. Denk aan de producten, het klimaat en de cultuur en laat ze  samenwerken.
  • Wees creatief maar blijf trouw aan de herkomst van de ingrediënten.
  • Onderzoek alles en wees nieuwsgierig naar nieuwe technieken.
  • Mijd zinloze complicatie en ontdek de schoonheid van de eenvoud.

Op deze Blog artikelen over eten, drinken en recepten uit de verrassende Spaanse keuken. Maar ook nieuwtjes en wetenswaardigheden over alle aan eten gerelateerde onderwerpen.

Veel leesplezier en schroom niet uw reactie te plaatsen onder de artikelen.

Teso La Monja Romanico

BODEGAS TESO LA MONJA ROMANICO UIT TORO De Romanico is een nieuwe wijn van Teso Monja welke bekend is van oa de Almirez, de Victorino en de Alabaster. 100% Tinta de Toro (Tempranillo). Jaargang 2014 kreeg zowel van Robert Parket als Penin 92 punten, waardoor deze wijn...

Wijn scherpt de geest

Wijn scherpt de geest ie een halve fles wijn per dag drinkt, heeft beter werkende hersenen dan geheelonthouders. Vooral vrouwen worden slimmer van alcohol. Dat is de conclusie van een onderzoek van het...

Tomatenbrood

Tomatenbrood De Catalanen bewaren romantische herinneringen aan hun eenvoudigste gerecht: het herinnert hen aan hoe lekker het tomatenbrood in hun jeugd was, toen hun moeders het al bij de eerste begroeting op tafel zetten.   Pa amb tomàquet oftewel Brood met tomaten;...

Mojama

Mojama, de Spaanse delicatesse verovert Nederland Mojama is een delicatesse uit Andalucia die bestaat uit gedroogde en gezouten tonijn. Men noemt deze Spaanse delicatesse ook wel eens de Pata Negra van de vis. De Arabieren conserveerden tonijn al op deze manier en het...

Soesjes met zalmtartaar

Soesjes of éclairs gevuld met zalmtartaar Een eenvoudig gerechtje als voor of tussengerecht of als ‘borrelhapje’ : soesjes met zalmtartaar. Dit gerechtje is snel gemaakt en de licht gekruide verborgen malse zalmtartaar smaakt verrukkelijk. Maak zelf soesjes, niet te...

Olijfolie uit Catalonië

...

Pata Negra

...

De Spaanse keuken

...

Teso La Monja Romanico

BODEGAS TESO LA MONJA ROMANICO UIT TORO De Romanico is een nieuwe wijn van Teso Monja welke bekend is van oa de Almirez, de Victorino en de Alabaster. 100% Tinta de Toro (Tempranillo). Jaargang 2014 kreeg zowel van Robert Parket als Penin 92 punten, waardoor deze wijn...

Wijn scherpt de geest

Wijn scherpt de geest ie een halve fles wijn per dag drinkt, heeft beter werkende hersenen dan geheelonthouders. Vooral vrouwen worden slimmer van alcohol. Dat is de conclusie van een onderzoek van het...

Tomatenbrood

Tomatenbrood De Catalanen bewaren romantische herinneringen aan hun eenvoudigste gerecht: het herinnert hen aan hoe lekker het tomatenbrood in hun jeugd was, toen hun moeders het al bij de eerste begroeting op tafel zetten.   Pa amb tomàquet oftewel Brood met tomaten;...

Mojama

Mojama, de Spaanse delicatesse verovert Nederland Mojama is een delicatesse uit Andalucia die bestaat uit gedroogde en gezouten tonijn. Men noemt deze Spaanse delicatesse ook wel eens de Pata Negra van de vis. De Arabieren conserveerden tonijn al op deze manier en het...

Soesjes met zalmtartaar

Soesjes of éclairs gevuld met zalmtartaar Een eenvoudig gerechtje als voor of tussengerecht of als ‘borrelhapje’ : soesjes met zalmtartaar. Dit gerechtje is snel gemaakt en de licht gekruide verborgen malse zalmtartaar smaakt verrukkelijk. Maak zelf soesjes, niet te...