Soesjes met zalmtartaar

jul 1, 2016Recepten4 reacties

Soesjes of éclairs gevuld met zalmtartaar

Een eenvoudig gerechtje als voor of tussengerecht of als ‘borrelhapje’ : soesjes met zalmtartaar.

Dit gerechtje is snel gemaakt en de licht gekruide verborgen malse zalmtartaar smaakt verrukkelijk. Maak zelf soesjes, niet te groot of spuit ze in de vorm van een éclair. Bak ze af in de oven en laat ze afkoelen.

Ingrediënten (voor ca. 10 st.)

10 kleine zelfgemaakte soesjes of éclairs
100 gram verse zalm
2 gram nori pepers (half vel) = optioneel
5 gram sesamzaad
1/2 citroen (geraspte schil)
1/2 theelepel wasabi pasta
1 theelepel sesamolie
35-40 gram sojasaus
10 mooie blaadjes verse koriander

Bereidingswijze

Soezen maken en afbakken. Laten afkoelen om de temperatuur van de zalm niet te veranderen.
Snijd de (schone) zalm in kleine blokjes. Doe ze in een kom.
Rooster kort de sesamzaadjes in een pan en laat ze afkoelen.

Voeg de geraspte citroenschil, de wasabi pasta, sesamolie en sojasaus toe bij de zalmtartaar.
Meng goed. Als je nori peperes gebruikt: hak ze grof en zet ze in de magnetron voor 30 – 45 seconden, tot ze krokant zijn en meng deze door de zalmtartaar. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Dek de schaal af met plasticfolie en laat in de koelkast ca. 30 minuten marineren.

Serveren

Halveer de soesjes of éclairs en vul ze met de zalmtartaar.
Garneer ze met een blaadje koriander.