Onze menukaart

Waar elders het menu wordt beheerst door een ijzeren trio van voor- hoofd- en nagerechten, bij ’tisboven! niet. Onze kaart is anders, verrassend anders!.

Veel van onze gerechten kun je gemakkelijk delen (of niet 🙂 )
Stel zelf je menu samen of kies één van onze menu’s en laat je verrassen!

Bekijk hieronder onze kaart.  √ staat voor vegetarisch

 

Para Picar | Om mee te beginnen

1 Romige tomaten- paprikasoep met een vleugje komijn √ 6.00

2 Verrassende perensoep op smaak gebracht met Spaanse brandy en pittige Valdeon kaas √ 7.00

3 Pan con Alioli Spaans brood met alioli √ 5.00

4 Tortitas de Camaron 4 stuks dunne garnalenkoekjes uit Cádiz – Andalusië 7.50

5 Jamon Serrano gedroogde Spaanse ham 8.75

7 Cecina de León plakjes gerookt en gedroogd Rubia Gallega rundvlees uit Castilla y León 100 gr. 14.00

8 Carpaccio van botervis dun gesneden plakjes van gerookte botervis 40 gr.  8.00

9 Gefrituurde olijven groene olijven √ 5.00

10 Croquetas Españolas 3 exclusieve Spaanse kroketjes 7.50

11 Mejillones Tigres 4 stuks met vis gevulde gepaneerde halve mosselschelpen 8.50

12 Tortilla chips met een milde salsa dip van tomaten, paprika, ui en jalopenopepers  √ 4.50

13 Pan los Spaans brood √ 3.50

Verduras y más | Groenten en meer

21 Salade manchego gemengde sla met tomaat, olijven, noten en manchego √ 6.50

22 Gemengde salade gemengde sla, tomaat, olijven, ui en paprika √ 5.00

23 Gefrituurde uiringen in bierbeslag √ 5.75

24 Croquetas de queso kaaskroketjes 3 stuks √ 6.00

25 Croquetas de espinacas kroketjes gevuld met spinazie, rozijnen en pijnboompitjes 3 stuks √ 6.00

26 Gebakken kastanje champignons knoflook, citroen, oregano, peterselie en sherry √ 6.50

27 Geitenkaas balletjes 3 stuks gepaneerd en gefrituurd met honing en tijm √ 6.00

29 Patatas Bravas gekruide aardappelblokjes met licht pittige bravasaus en alioli √ 6.00

30 Patatas Fritas knapperig gebakken friet √ 4.50

31 Tarta de huevo eitaartje met groente en geitenkaas √ 7.00

32 Picadillo vegetarino vegetarische gehaktballetjes in tomatensaus √ 8.50

33 Pollo Falso gebakken vegetarische kipstukjes met koreandersaus √ 9.50

Carne | Vlees

40 Kalfsschenkel gestoofd in een verrassende saus van gember en chocolade 11.50

41 Cuello de cerdo gegrilde procureur (mals doorregen varkensvlees) met een zachte mosterdsaus 9.50

42 Gegrilde runderzijlende met saus van eekhoorntjesbrood en een toefje manchegocrème 12.00

43 Pecho de Polo gegrilde kippenborst met een licht zoete en frisse sinaasappelsaus 8.75

44 Gekarameliseerde chorizo chorizo plakjes, gebakken met honing en knoflook 7.00

45 Costillas malse spareribbetjes, op traditionele Spaanse wijze bereid, ca. 5 stuks 8.50

47 Albondigas rundergehaktballetjes in tomatensaus, 4 stuks 7.00

Pescado y Mariscos | Vis, schelp en zeedieren

50 Marmitako de atún traditionele Baskische stoof met tonijn, tomaten en aardappel 12.50

51 Bacalao gepocheerde kabeljauw verfijnd met salsa de langosta 11.00

52 Gamba’s tigre geserveerd in een licht pittige chiliroomsaus 9.50

53 Gamba’s tigre mandarijn geserveerd in een romige saus van licor 43 en mandarijnpartjes 9.75

54 Gambas tigre al ajillo gamba’s traditioneel gebakken met knoflook en peterselie 9.00

55 Salmonetes gebakken rode mul met citroenpuree en mojo verde 11.00

56 Calamaris malse gefrituurde kleine licht gebatterde inktvisringetjes met alioli 9.50

Postres | Nagerechten

60 Tarta de Santiago huisgemaakte traditionele amandeltaart uit Galicia met vanilleijs √ 8.50

61 Mousse de chocolate chocolademousse met mango-ijs en passievruchtensaus √ 9.50

62 Tarta de queso Traditioneel ‘gebrande’ cheesecake uit San Sebastian √ 11.00

63 Crema Catalana Catalaans roomdessert met gebrande suiker √ 5.50

64 Helado de vainilla 2 bolletjes vanilleijsje met slagroom √ 5.50

65 Helado para niños kinderijsje met slagroom en chocoladesaus √ 4.50

67 Spaanse koffie koffie met licor 43 en slagroom √ 8.00

Menu's

Menú Clásico

Ons klassieke menu bestaat uit diversen klassieke Spaanse Tapas,
geserveerd in 4 gangen, inclusief voor- en nagerecht.

32.50 p/p

Menú Nuevo

Ons menu is een perfecte manier om verschillende smaken en
gerechten te proeven. Het menu wordt geserveerd in 4 gangen,
elk met hun eigen unieke smaak en textuur.

49.50 p/p

De menu’s zijn te bestellen vanaf 2 personen ( ook vegetarisch)
Door de hoeveelheid gerechten is het alleen mogelijk om
één menukeuze per tafel te serveren

menu restaurant tisboven

Producten en ingrediënten

Onze doelstelling is om aan  traditionele Spaanse gerechten een moderne wending te geven, zonder de klassieke kleuren, smaken en ingrediënten te verloochenen. In Spanje noemen zit dit de nieuwe Spaanse keuken of wel Cocina Nueva.

Elk gerecht uit onze keuken ademt het temperament en de passie van de Spaanse keuken. De Spaanse keuken is rijk en gevarieerd. Ze gaat uit van de allerbeste ingrediënten en producten van het seizoen. Frisse smaken, versheid en geurige aroma’s vormen de basis voor onze verrassende menukaart.

Veel van onze producten en ingrediënten worden rechtstreeks geïmporteerd uit Spanje.  Zij geven de typische smaak aan onze gerechten en zorgen er voor dat u zich in Spanje waant.

Más vale poco y bueno que mucho y malo

Klein en goed is beter dan veel en slecht