Onze menukaart

Waar elders het menu wordt beheerst door een ijzeren trio van voor- hoofd- en nagerechten, bij ’tisboven! niet. Onze kaart is anders, verrassend anders!.

Bekijk hieronder onze menukaart.

Sopas | Soepen

01.  Romige paprika- tomatensoep √ | bereid met gegrilde paprika’s 5.50
02.  Bospaddenstoelensoep | met een druppeltje truffelolie 6.50
04.  Perensoep √ | op smaak gebracht met brandy en cabrales 6.50

 

Entreme’s | Hapjes voor of erbij

05.  Barra gallega alioli √ | Spaans stokbrood met alioli 3.75
06.  Barra gallega tapenade √ | Spaans stokbrood met tomatentapenade 4.25
07.  Tortitas de Camarones | dunne garnalenkoekjes uit Cádiz – Andalusië 6.00
08.  Serranoham | serranoham met brood en tomaca 9.50
09.  Iberico ham | Pata Negra, excellente ham van het iberische zwartpoot varken 16.50
10.  Carpaccio van Botervis | gerookte botervis met citroendressing 10.50
13.  Gefrituurde olijven √ | groene olijven in een krokant jasje 4.25
14.  Croquetas Españolas  | 3 verschillende exclusieve Spaanse kroketjes 6.75
16.  Mejillones Tigres | met vis gevulde, gepaneerde halve mosselen  7.75
17.  Cecina de Leon | in dunne plakjes gesneden gerookt en gedroogd rundvlees 10.50

Verduras, queso y patata | Groente, kaas en aardappel

20.  Gebakken spinazie √ | met rozijnen, knoflook, sherry en pijnboompitjes 6.25
21.  Gebakken champignons √ | met knoflook, citroen en peterselie 5.25
22.  Spinazie-kaas kroketjes √ | drie kroketjes met spinazie en cabrales kaas 5.25
24.  Geitenkaas balletjes √ | gepaneerd en gefrituurd met honing en tijm 5.75
25.  Gebakken witlof | met knoflook, ansjovis en munt  7.25
26.  Salade manchego √ | gemengde sla met tomaat, olijven, noten en manchego 6.25
27.  Gefriturde uiringen √ |  met tartaarsaus 5.00
28.  Gemengde salade √ | gemengde sla, tomaat, olijven, ui en paprika 4.50
29.  Pimientos de Padrón √ | mild Spaans groen pepertje gebakken in olijfolie 6.00
31.  Patatas Bravas √ | aardappel stukjes met pittige bravasaus en alioli 4.75
32. Patatas Fritas √ | friet 3.25
33. Tortilla Española √ | traditionele omelet van aardappel en ei 4.75
34. Bombas de patatas | twee aardappelballetjes (50 gr. p/st)  gevuld met vlees 4.25

Vegetarino | Speciale vegetarische gerechten

Naast de op de kaart aangegeven vegetarische gerechten √  hebben wij onderstaande specials:

36. Pollo Vegetarino √ | gebakken vega kipstukjes met amandel currysaus 8.00
37. Albondigas √ | vegetarische gehaktballetjes in tomatensaus 6.00
38. Bietenburger √ | gegrilde burger van rode biet met honing 6.75
39. Bistec √ | gegrilde vegetarische biefstuk met salsa chimichurri en rucola 8.75
40. Eitaartje  √ | met geitenkaas, doperwten en munt 6.00

Carne | Vlees

41. Moorse kipspies | Moors gekruide kipsiesjes, 2 stuks 6.25
42. Gebakken Kippendij | met knoflook, peterselie en citroen 7.50
43. Runderwangen | langzaam gegaard met wortel, prei en gember 8.25
44. Albondigas de pollo | gehaktballetjes van kip in amandel-curry saus 6.75
45. Albondigas | gehaktballetjes in tomatensaus 6.25
46. Cinta de lomo | gegrilde dungesneden varkensfilet met salsa romesco 6.50
47. Gegrilde runderhaasspiesjes | malse runderspiesjes, van de zijlende, 2 stuks 7.75
48. Lamsspiesjes (2 stuks)  | gegrild, met salsa verde  8.75
49. Entrecote de tenera | gegrilde runder entrecote met salsa chimichurri 9.50
50. Buikspek | krokant gebakken stukjes buikspek met salsa van licor Anis 8.00
51. Gekarameliseerde chorizo | met honing en knoflook 6.50
52. Ossenhaasmedaillons | gegrild met mild pepertje, tomaat en mediterrane boter 10.75
53. Costillas | spareribbetjes, circa 5 stuks 7.50

Pescado y Mariscos | Vis, schelp en zeedieren

60. Gamba’s knoflook | gebakken met knoflook en peterselie 8.00
61. Gamba’s mandarijn | gebakken met salsa van Licor 43, mandarijntjes en room 8.75
62. Gamba’s chili roomsaus | licht pittige chiliroomsaus met bieslook  8.75
63. Sepia reepjes | gefrituurde reepjes van sepia, mediterraans gekruid 7,25
64. Pimientos del piquillo | kleine paprika’s gevuld met gamba en kabeljauw 8.00
65. Mosselen | gekookte mosselen (zonder schelp) in mediterraanse wijnsaus 6.75
66. Calamaris | malse gefrituurde kleine licht gebatterde inktvisringetjes met alioli 9.00
67. Zarzuela | traditionele Catalaanse visstoof 10.75
68. Filete de Merluza| Heekfilet met saus van tomaten, olijven, basilicum en knoflook 9.50
71.  Gegrilde botervisfilets | met salsa van citroen, knoflook en salie 9.25

Postres | Nagerechten

75. Amandeltaart √ | huisgemaakte amandeltaart met een bolletje vanilleijs 6.75
76. Churros rellenos de chocolate | Churros gevuld met chocolade, bolletje vanilleijs 8.50
77. Helado de la casa √ | vanilleijs met licor catalana 7.75
78. Crema Catalana √ | Catalaans roomdessert 5.00
80. Leche frita √ | letterlijk ‘gebakken melk’ typisch Spaans zoet nagerecht 7.75
81. Helado para niños √ | kinderijsje met slagroom en chocoladesaus 3.75

Menu's

Menú Clásico

Een proeverij van traditionele Spaanse,
koude en warme gerechtjes, inclusief dessert,
in drie of vier  gangen geserveerd

29.50 p/p

Menú de Lujo

Een proeverij van Spaanse koude en warme gerechtjes
uit de nieuwe Spaanse keuken, inclusief dessert,
in drie of vier gangen geserveerd

39.50 p/p

De menu’s zijn te bestellen vanaf 2 personen
Door de hoeveelheid gerechten is het alleen mogelijk om
één menukeuze per tafel te serveren

menu restaurant tisboven

Producten en ingrediënten

Door aan traditionele Spaanse gerechten een moderne wending te geven, zonder de klassieke kleuren, smaken en ingrediënten te verloochenen ontstaat de nieuwe Spaanse keuken of wel Cocina Nueva.

Elk gerecht uit onze keuken ademt het temperament en de passie van de Spaanse keuken. De Spaanse keuken is rijk en gevarieerd. Ze gaat uit van de allerbeste ingrediënten en producten van het seizoen. Frisse smaken, versheid en geurige aroma’s vormen de basis voor onze verrassende menukaart.

Veel van onze producten en ingrediënten worden rechtstreeks geïmporteerd uit Spanje.  Zij geven de typische smaak aan onze gerechten en zorgen er voor dat u zich in Spanje waant.

Más vale poco y bueno que mucho y malo

Klein en goed is beter dan veel en slecht