Onze menukaart
Waar elders het menu wordt beheerst door een ijzeren trio van voor- hoofd- en nagerechten, het menu bij ’tisboven! niet.
Een verrassend menu
Spanjaarden bestellen graag een aantal verschillende kleine porties en eten die gezamenlijk op, ook in de duurdere en luxere restaurants. Mooi gemaakte raciones, waarvan iedereen kan proeven. Het gaat hierbij in hoofdzaak om het kookproces en de typische Spaanse smaken zelf en minder om de opmaak.
Wij volgen deze Spaanse eetstijl graag na. Oude tradities, die steeds worden aangepast en vervolmaakt, gecombineerd met verse, voornamelijk regionale Spaanse producten.
Producten en ingrediënten
Door aan traditionele Spaanse gerechten een moderne wending te geven, zonder de klassieke kleuren, smaken en ingrediënten te verloochenen ontstaat de nieuwe Spaanse keuken of wel Cocina Nueva.
Elk gerecht uit onze keuken ademt het temperament en de passie van de Spaanse keuken. De Spaanse keuken is rijk en gevarieerd. Ze gaat uit van de allerbeste ingrediënten en producten van het seizoen. Frisse smaken, versheid en geurige aroma’s vormen de basis voor ons verrassende menu.
Veel van onze producten en ingrediënten worden rechtstreeks geïmporteerd uit Spanje. Zij geven de typische smaak aan onze gerechten en zorgen er voor dat u zich in Spanje waant.
Menukaart
Bekijk hieronder ons menu.
Sopas | Soepen
1. Zacht tomatensoepje met een vleugje komijn
2. Rijke paddenstoelensoep met een druppeltje truffelolie
3. Catalaanse, goed gevulde vissoep
4. Verrassende perensoep met valdeon en brandy
Entreme’s | Hapjes voor of erbij
5. Barra Gallega, Spaans vloerbrood, kruidenboter, tapenades en allioli
6. Sobrasada, huisgemaakte smeerbare worst, opgewarmd met honing
7. Boquerones en vinagre, gemarineerde ansjovisjes met citroen en peterselie
8. Jamón Serranoham Gran Reserva met frisse meloenblokjes
9. Jamón Ibérico (Pata Negra), excellente ham van het zwartpoot varken
10. Carpaccio van gerookte botervis met citroendressing
11. Charcuteria, Spaanse vleeswaren Salchichon, Chorizo en Serrano
12. Dadels omwikkeld met spek
13. Schaaltje met gefrituurde gepaneerde olijven
14. Schaaltje met gemarineerde, gemengde olijven
15. Barra Gallega, Spaans vloerbrood met aioli
16. Mejillones Tigres met vis gevulde gepaneerde halve mosselen
17. Cecina de León gedroogd en gerookt rundvlees, een delicatesse
Verduras, queso y patata | Groente, kaas en aardappel
21. Gebakken champignons met knoflook, peterselie en citroen
22. Spinazie-Kaas kroketjes (3 st)
23. Gefrituurde bloemkoolroosjes met salsa de queso
24. Gefrituurde geitenkaasjes met Spaanse tijmhoning
25. Gegrild sla-kropje met sesam en Pedro Ximenez dressing
26. Salade met manchego kaas, noten, olijven en tomaat
27. Gefrituurde uiringen in een licht beslag
28. Gemengde sla met, tomaat, olijven, ui, paprika
29. Pimientos de padrón
30. Tortilla, twee puntjes originele Spaanse aardappel uientaart
31. Patatas Bravas, aardappelpartjes met salsa brava en allioli
32. Papas fritas, Spaanse dikke frieten
Carne | Vlees
40. Moors gekruide kipspiesjes (2 st)
41. Pollo al ajillo gebakken kippenpootjes met knoflook en peterselie
43. Mejilla De Buey, langzaam gegaarde Runderwangen met gember en wortel
44. Albondigas, huisgemaakte gehaktballetjes in amandel-currysaus
45. Albondigas, huisgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus
46. Pinchos van varkenshaas in salsa de crema
47. Gegrilde runderhaasspiesjes (2 st)
48. Gegrilde lamskoteletjes met salsa verde (3 st)
49. Gegrilde Filet Mignon met een verrassende gele paprikasaus
51. Met honing gekarameliseerde plakjes chorizoworst
53. Costillas, Spaanse spareribbetjes (ca. 5 st)
Pescado y Mariscos | Vis, schelp en zeedieren
60. In knoflookolie gebakken gamba’s
61. Gamba’s in een licht zoete mandarijnsaus met Licor 43
62. Gebakken gamba’s in een licht pittige chiliroomsaus
63. Coquilles, gebakken in sinaasappelboter
65. Gebakken mosselen met paprika en ui
66. Calamaris, malse, gefrituurde kleine inktvisringetjes met allioli
67. Zarzuela Valenciana, traditioneel Spaans vispotje
68. Gegrilde tonijn met mediterrane salade
69. Gegrilde Sardinenfilets met zeezout, peterselie en citroen
71. Gegrilde Botervisfilet met salsa van knoflook, citroenschil en salie
72. Croquetas de Chipirón inktviskroketjes met een intense zeesmaak
Postres | Nagerechten
75. Spaanse huisgemaakte amandeltaart met een bolletje vanille-ijs
76. Churros gevuld met chocolade met een bolletje vanille-ijs
77. Helado de la casa, vanille ijs overgoten met een saus van likeur catalana
78. Crema Catalana, de Spaanse versie van de crème brulee
81. Café Español, koffie met Licor 43 en een laagje slagroom
82. Leche frita, gebakken melk, een traditioneel Spaans nagerecht
Menu's
Menú Clásico
Een proeverij van traditionele Spaanse,
koude en warme gerechtjes, inclusief dessert,
in drie gangen geserveerd
28,50 p.p.
Menú Nueva
Een proeverij van Spaanse koude en warme gerechtjes
uit de nieuwe Spaanse keuken, inclusief dessert,
in drie gangen geserveerd
36,50 p.p.
De menu’s zijn te bestellen vanaf 2 personen
Door de hoeveelheid gerechten is het alleen mogelijk om
één menukeuze per tafel te serveren
