Onze verrassende kaart

Onze menukaart

Waar elders het menu wordt beheerst door een ijzeren trio van voor- hoofd- en nagerechten, het menu bij ’tisboven! niet.

Een verrassend menu

Spanjaarden bestellen graag een aantal verschillende kleine porties en eten die gezamenlijk op, ook in de duurdere en luxere restaurants. Mooi gemaakte raciones, waarvan iedereen kan proeven. Het gaat hierbij in hoofdzaak om het kookproces en de typische Spaanse smaken zelf en minder om de opmaak.
Wij volgen deze Spaanse eetstijl graag na. Oude tradities, die steeds worden aangepast en vervolmaakt, gecombineerd met verse, voornamelijk regionale Spaanse producten.

Producten en ingrediënten

Door aan traditionele Spaanse gerechten een moderne wending te geven, zonder de klassieke kleuren, smaken en ingrediënten te verloochenen ontstaat de nieuwe Spaanse keuken of wel Cocina Nueva.

Elk gerecht uit onze keuken ademt het temperament en de passie van de Spaanse keuken. De Spaanse keuken is rijk en gevarieerd. Ze gaat uit van de allerbeste ingrediënten en producten van het seizoen. Frisse smaken, versheid en geurige aroma’s vormen de basis voor ons verrassende menu.

Veel van onze producten en ingrediënten worden rechtstreeks geïmporteerd uit Spanje.  Zij geven de typische smaak aan onze gerechten en zorgen er voor dat u zich in Spanje waant.

Menukaart

Bekijk hieronder ons menu.

Sopas | Soepen

01. Romige paprika- tomatensoep √ | bereid met gegrilde paprika’s 5.00
02.  Bospaddenstoelensoep | met een druppeltje truffelolie 5.75
03.  Rode linzensoep √ | met citroen en koriander 5.75
04.  Perensoep √ | op smaak gebracht met brandy en cabrales 6.00

Entreme’s | Hapjes voor of erbij

05.  Barra gallega alioli √ | Spaans stokbrood met alioli 3.75
06.  Barra gallega tapenade √ | Spaans stokbrood met tomatentapenade 4.00
07.  Tortitas de Camarones | dunne garnalenkoekjes uit Cádiz – Andalusië 5.50
08.  Serranoham | serranoham met brood en tomaca 8.25
09.  Iberico ham | Pata Negra, excellente ham van het iberische zwartpoot varken 15.50
10.  Carpaccio van Botervis | gerookte botervis met citroendressing 8.50
11.  Camarones de patata | garnalen met krokant aardappel-spaghetti jasje 5.00
12.  Dadels | omwikkeld met bacon 6.00
13.  Gefrituurde olijven √ | groene olijven in een krokant jasje 4.00
14.  Croquetas Españolas  | 3 verschillende exclusieve Spaanse kroketjes 6.75
16.  Mejillones Tigres | met vis gevulde, gepaneerde halve mosselen 7.75
17.  Cecina de Leon | in dunne plakjes gesneden gerookt en gedroogd rundvlees 9.75
18.  Mejillones y gambas en escabeche | ingemaakte mosselen en gamba’s 5.00
19.  La mejor de España | het beste van Spanje | Jamon Iberico & Mojama  17.50

Verduras, queso y patata | Groente, kaas en aardappel

20. Gebakken spinazie √ | met rozijnen, knoflook, sherry en pijnboompitjes 6.25
21.  Gebakken champignons √ | met knoflook, citroen en peterselie 5.25
22.  Spinazie-kaas kroketjes √ | drie kroketjes met spinazie en cabrales kaas 4.75
23.  Salade abrikoos- pistache √ | div. sla, gedroogde abrikozen, pistache crème 6.00
24.  Geitenkaas balletjes √ | gepaneerd en gefrituurd met honing en tijm 5.75
25.  Little gem salade | little gem sla met venkel, ansjovis en amandelen 6.75
26.  Salade manchego √ | gemengde sla met tomaat, olijven, noten en manchego 5.75
27.  Gefriturde uiringen √ |  met tartaarsaus 5.00
28.  Gemengde salade √ | gemengde sla, tomaat, olijven, ui en paprika 4.25
29.  Pimientos de Padrón √ | mild Spaans groen pepertje gebakken in olijfolie 6.00
30. Gegrilde wortel √ | met een frisse ananas pesto 6.50
31.  Patatas Bravas √ | aardappel stukjes met pittige bravasaus en alioli 4.75
32. Patatas Fritas √ | friet 3.25
33. Tortilla Española √ | traditionele omelet van aardappel en ei 4.75
34. Bombas de patatas | twee aardappelballetjes (50 gr. p/st)  gevuld met vlees 4.00

Vegetarino | Speciale vegetarische gerechten

Naast de op de kaart aangegeven vegetarische gerechten √  hebben wij onderstaande specials:

35. Oesterzwam carpaccio √ | dungesneden gekruide oesterzwammen 6.50
36. Kipstukjes √ | gebakken vegetarische kipstukjes met amandel currysaus 7.75
37. Albondigas √ | vegetarische gehaktballetjes in tomatensaus 5.75
38. Bietenburger √ | gegrilde burger van rode biet met honing 6.50
39. Biefstuk √ | gegrilde vegetarische biefstuk met salsa chimichurri en rucola 8.25
40. Eitaartje  √ | met geitenkaas, doperwten en munt 6.00

Carne | Vlees

41.  Moorse kipspies | Moors gekruide kipsiesjes, 2 stuks 6.00
42. Gebakken Kippendij | met knoflook, peterselie en citroen 6.75
43. Runderwangen | langzaam gegaard met wortel, prei en gember 7.75
44. Albondigas de pollo | gehaktballetjes van kip in amandel-curry saus 6.75
45. Albondigas | gehaktballetjes in tomatensaus 5.75
46. Cinta de lomo | gegrilde dungesneden varkensfilet met salsa romesco 6.50
47. Gegrilde runderhaasspiesjes | malse runderspiesjes, van de zijlende, 2 stuks 7.75
48. Gebakken lamshaasjes | met Baskische saus 9.75
49. Entrecote de tenera | gegrilde runder entrecote met salsa chimichurri 9.50
50. Buikspek | krokant gebakken stukjes buikspek met salsa van licor Anis 7.50
51.  Gekarameliseerde chorizo | met honing en knoflook 6.25
52. Ossenhaasmedaillons | gegrild met mild pepertje, tomaat en mediterrane boter 9.75
53. Costillas | spareribbetjes, circa 5 stuks 7.00

Pescado y Mariscos | Vis, schelp en zeedieren

60. Gamba’s knoflook | gebakken met knoflook en peterselie 7.75
61.  Gamba’s mandarijn | gebakken met salsa van Licor 43, mandarijntjes en room 8.50
62. Gamba’s a la pimienta | gebakken met salsa van geroosterde pimienta 8.50
63. Sepia reepjes | gefrituurde reepjes van sepia, mediterraans gekruid 7.00
64. Pimientos del piquillo | kleine paprika’s gevuld met gamba en kabeljauw 7.50
65. Mosselen | gekookte mosselen (zonder schelp) in witte mediterraanse wijnsaus 6.50
66. Calamaris | malse gefrituurde kleine licht gebatterde inktvisringetjes met alioli 8.00
67. Zarzuela | traditionele Catalaanse visstoof 9.75
68. Pez Espada | zwaardvisfilet met saus van tomaten, olijven, basilicum en knoflook 9.50
69. Gegrilde sardinefilets | met knoflook, peterselie en citroen 6.25
71.  Gegrilde botervisfilets | met salsa van citroen, knoflook en salie 8.75
72. Paella kroketjes | kroketjes met paella vulling, 3 stuks 6.00

Postres | Nagerechten

75. Amandeltaart √ | huisgemaakte amandeltaart met een bolletje vanilleijs 6.75
76. Crepe con manzana  √ | crepje met appelvulling en een bolletje vanilleijs 8.50
77. Helado de la casa √ | vanilleijs met licor catalana 7.75
78. Crema Catalana √ | Catalaans roomdessert 4.75
79. Dos queso √ | twee kazen | Manchego met truffel en Mahón met kweepeergelei 10.00
80. Leche frita √ | letterlijk ‘gebakken melk’ typisch Spaans zoet nagerecht 7.75
81. Helado para niños √ | kinderijsje met slagroom en chocoladesaus 3.75

Menu's

Menú Clásico

Een proeverij van traditionele Spaanse,
koude en warme gerechtjes, inclusief dessert,
in drie gangen geserveerd
28,50 p.p.

Menú de Lujo

Een proeverij van Spaanse koude en warme gerechtjes
uit de nieuwe Spaanse keuken, inclusief dessert,
in drie gangen geserveerd
39,50 p.p.

De menu’s zijn te bestellen vanaf 2 personen
Door de hoeveelheid gerechten is het alleen mogelijk om
één menukeuze per tafel te serveren

menu restaurant tisboven

Más vale poco y bueno que mucho y malo

Klein en goed is beter dan veel en slecht