+31 (0)117 455 226 info@hetisboven.nl

Onze verrassende kaart

Onze menukaart

Waar elders het menu wordt beheerst door een ijzeren trio van voor- hoofd- en nagerechten, het menu bij ’tisboven! niet.

Een verrassend menu

Spanjaarden bestellen graag een aantal verschillende kleine porties en eten die gezamenlijk op, ook in de duurdere en luxere restaurants. Mooi gemaakte raciones, waarvan iedereen kan proeven. Het gaat hierbij in hoofdzaak om het kookproces en de typische Spaanse smaken zelf en minder om de opmaak.
Wij volgen deze Spaanse eetstijl graag na. Oude tradities, die steeds worden aangepast en vervolmaakt, gecombineerd met verse, voornamelijk regionale Spaanse producten.

Producten en ingrediënten

Door aan traditionele Spaanse gerechten een moderne wending te geven, zonder de klassieke kleuren, smaken en ingrediënten te verloochenen ontstaat de nieuwe Spaanse keuken of wel Cocina Nueva.

Elk gerecht uit onze keuken ademt het temperament en de passie van de Spaanse keuken. De Spaanse keuken is rijk en gevarieerd. Ze gaat uit van de allerbeste ingrediënten en producten van het seizoen. Frisse smaken, versheid en geurige aroma’s vormen de basis voor ons verrassende menu.

Veel van onze producten en ingrediënten worden rechtstreeks geïmporteerd uit Spanje.  Zij geven de typische smaak aan onze gerechten en zorgen er voor dat u zich in Spanje waant.

Menukaart

Bekijk hieronder ons menu.

Sopas | Soepen

1. Zacht tomatensoepje met een vleugje komijn    4,50
2. Rijke paddenstoelensoep met een druppeltje truffelolie   5,50
3. Catalaanse, goed gevulde vissoep     6,50
4. Verrassende perensoep met valdeon en brandy   5,75

Entreme’s | Hapjes voor of erbij

5.   Barra Gallega, Spaans vloerbrood, kruidenboter, tapenades en allioli   4,75
6.   Sobrasada, huisgemaakte smeerbare worst, opgewarmd met honing  4,50
7.   Boquerones en vinagre, gemarineerde ansjovisjes met citroen en peterselie   5,25
8.   Jamón Serranoham Gran Reserva met frisse meloenblokjes   7,00
9.   Jamón Ibérico (Pata Negra), excellente ham van het zwartpoot varken  14,50
10. Carpaccio van gerookte botervis met citroendressing   7,75
11. Charcuteria, Spaanse vleeswaren Salchichon, Chorizo en Serrano   8,50
12. Dadels omwikkeld met spek   5,75
13. Schaaltje met gefrituurde gepaneerde olijven    3,75
14. Schaaltje met gemarineerde, gemengde olijven    3,75
15. Barra Gallega, Spaans vloerbrood met aioli    3,50
16. Mejillones Tigres met vis gevulde gepaneerde halve mosselen   7,50
17. Cecina de León gedroogd en gerookt rundvlees, een delicatesse    9,50

Verduras, queso y patata | Groente, kaas en aardappel

21.   Gebakken champignons met knoflook, peterselie en citroen   5,00
22.   Spinazie-Kaas kroketjes (3 st)     4,25
23.   Gefrituurde bloemkoolroosjes met salsa de queso  5,25
24.   Gefrituurde geitenkaasjes  met Spaanse tijmhoning   5,50
25.   Gegrild sla-kropje met sesam en Pedro Ximenez dressing    6,50
26.   Salade met manchego kaas, noten, olijven en tomaat   5,50
27.   Gefrituurde uiringen in een licht beslag     4,75
28.   Gemengde sla met, tomaat, olijven, ui, paprika    4,00
29.   Pimientos de padrón  5,75
30.   Tortilla, twee puntjes originele Spaanse aardappel uientaart   4,50
31.   Patatas Bravas, aardappelpartjes met salsa brava en allioli   4,50
32.   Papas fritas, Spaanse dikke frieten     3,00

Carne | Vlees

40. Moors gekruide kipspiesjes (2 st)     5,75
41. Piernas de Pollo gebakken kippenpootjes met rokerige BBQ saus   6,50
43. Mejilla De Buey, langzaam gegaarde Runderwangen met gember en wortel   7,50
44. Albondigas, huisgemaakte gehaktballetjes in amandel-currysaus     6,50
45. Albondigas, huisgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus (ook vegetarisch)   5,50
46. Pinchos van varkenshaas in salsa de crema   7,25
47. Gegrilde runderhaasspiesjes (2 st)    7,25
48. Gegrilde lamskoteletjes met salsa verde (3 st)   8,00
49. Gegrilde Filet Mignon met een verrassende gele paprikasaus   8,75
51. Met honing gekarameliseerde plakjes chorizoworst   6,00
53. Costillas, Spaanse spareribbetjes (ca. 5 st)    6,75

Pescado y Mariscos | Vis, schelp en zeedieren

60. In knoflookolie gebakken gamba’s    7,50
61. Gamba’s in een licht zoete mandarijnsaus met Licor 43   8,00
62. Gebakken gamba’s  in een licht pittige chiliroomsaus   8,00
63. Coquilles, gebakken in sinaasappelboter   9,25
65. Gebakken mosselen met paprika en ui     6,25
66. Calamaris, malse, gefrituurde kleine inktvisringetjes met allioli   7,75
67. Zarzuela Valenciana, traditioneel Spaans vispotje    8,75
68. Gegrilde tonijn met mediterrane salade    7,75
69. Gegrilde Sardinenfilets met zeezout, peterselie en citroen     6,00
70. Buñuelos huisgemaakte beignets met bacalao (kabeljauw)   6,00
71. Gegrilde Botervisfilet met salsa van knoflook, citroenschil en salie   8,50
72. Croquetas de Chipirón inktviskroketjes met een intense zeemsaak    6,50

Postres | Nagerechten

75.   Spaanse huisgemaakte amandeltaart met een bolletje vanille-ijs   6,25
76.   Churros gevuld met chocolade met een bolletje vanille-ijs   6,75
77.   Helado de la casa, vanille ijs overgoten met een saus van likeur catalana   7,50
78.   Crema Catalana, de Spaanse versie van de crème brulee   4,50
81.   Café Español, koffie met Licor 43 en een laagje slagroom   5,75
82.   Leche frita, gebakken melk, een traditioneel Spaans nagerecht   7,50

Menu's

Menú Clásico

Een proeverij van traditionele Spaanse,
koude en warme gerechtjes, inclusief dessert,
in drie gangen geserveerd
27,50 p.p.

Menú Nueva

Een proeverij van Spaanse koude en warme gerechtjes
uit de nieuwe Spaanse keuken, inclusief dessert,
in drie gangen geserveerd
35,00 p.p.

De menu’s zijn te bestellen vanaf 2 personen
Door de hoeveelheid gerechten is het alleen mogelijk om
één menukeuze per tafel te serveren

menu restaurant tisboven

Más vale poco y bueno que mucho y malo

Klein en goed is beter dan veel en slecht