Onze verrassende kaart

Onze menukaart

Waar elders het menu wordt beheerst door een ijzeren trio van voor- hoofd- en nagerechten, het menu bij ’tisboven! niet.

Een verrassend menu

Spanjaarden bestellen graag een aantal verschillende kleine porties en eten die gezamenlijk op, ook in de duurdere en luxere restaurants. Mooi gemaakte raciones, waarvan iedereen kan proeven. Het gaat hierbij in hoofdzaak om het kookproces en de typische Spaanse smaken zelf en minder om de opmaak.
Wij volgen deze Spaanse eetstijl graag na. Oude tradities, die steeds worden aangepast en vervolmaakt, gecombineerd met verse, voornamelijk regionale Spaanse producten.

Producten en ingrediënten

Door aan traditionele Spaanse gerechten een moderne wending te geven, zonder de klassieke kleuren, smaken en ingrediënten te verloochenen ontstaat de nieuwe Spaanse keuken of wel Cocina Nueva.

Elk gerecht uit onze keuken ademt het temperament en de passie van de Spaanse keuken. De Spaanse keuken is rijk en gevarieerd. Ze gaat uit van de allerbeste ingrediënten en producten van het seizoen. Frisse smaken, versheid en geurige aroma’s vormen de basis voor ons verrassende menu.

Veel van onze producten en ingrediënten worden rechtstreeks geïmporteerd uit Spanje.  Zij geven de typische smaak aan onze gerechten en zorgen er voor dat u zich in Spanje waant.

Menukaart

Bekijk hieronder ons menu.

Sopas | Soepen

1. Zacht tomatensoepje met een vleugje komijn 
2. Rijke paddenstoelensoep met een druppeltje truffelolie 
3. Catalaanse, goed gevulde vissoep 
4. Verrassende perensoep met valdeon en brandy

Entreme’s | Hapjes voor of erbij

5.   Barra Gallega, Spaans vloerbrood, kruidenboter, tapenades en allioli 
6.   Sobrasada, huisgemaakte smeerbare worst, opgewarmd met honing
7.   Boquerones en vinagre, gemarineerde ansjovisjes met citroen en peterselie 
8.   Jamón Serranoham Gran Reserva met frisse meloenblokjes 
9.   Jamón Ibérico (Pata Negra), excellente ham van het zwartpoot varken
10. Carpaccio van gerookte botervis met citroendressing 
11. Charcuteria, Spaanse vleeswaren Salchichon, Chorizo en Serrano
12. Dadels omwikkeld met spek 
13. Schaaltje met gefrituurde gepaneerde olijven 
14. Schaaltje met gemarineerde, gemengde olijven
15. Barra Gallega, Spaans vloerbrood met aioli
16. Mejillones Tigres met vis gevulde gepaneerde halve mosselen 
17. Cecina de León gedroogd en gerookt rundvlees, een delicatesse

Verduras, queso y patata | Groente, kaas en aardappel

21.   Gebakken champignons met knoflook, peterselie en citroen
22.   Spinazie-Kaas kroketjes (3 st)
23.   Gefrituurde bloemkoolroosjes met salsa de queso
24.   Gefrituurde geitenkaasjes  met Spaanse tijmhoning 
25.   Gegrild sla-kropje met sesam en Pedro Ximenez dressing 
26.   Salade met manchego kaas, noten, olijven en tomaat 
27.   Gefrituurde uiringen in een licht beslag 
28.   Gemengde sla met, tomaat, olijven, ui, paprika 
29.   Pimientos de padrón
30.   Tortilla, twee puntjes originele Spaanse aardappel uientaart
31.   Patatas Bravas, aardappelpartjes met salsa brava en allioli
32.   Papas fritas, Spaanse dikke frieten

Carne | Vlees

40. Moors gekruide kipspiesjes (2 st)
41. Pollo al ajillo gebakken kippenpootjes met knoflook en peterselie
43. Mejilla De Buey, langzaam gegaarde Runderwangen met gember en wortel
44. Albondigas, huisgemaakte gehaktballetjes in amandel-currysaus
45. Albondigas, huisgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus 
46. Pinchos van varkenshaas in salsa de crema
47. Gegrilde runderhaasspiesjes (2 st) 
48. Gegrilde lamskoteletjes met salsa verde (3 st)
49. Gegrilde Filet Mignon met een verrassende gele paprikasaus 
51. Met honing gekarameliseerde plakjes chorizoworst 
53. Costillas, Spaanse spareribbetjes (ca. 5 st)

Pescado y Mariscos | Vis, schelp en zeedieren

60. In knoflookolie gebakken gamba’s 
61. Gamba’s in een licht zoete mandarijnsaus met Licor 43 
62. Gebakken gamba’s  in een licht pittige chiliroomsaus 
63. Coquilles, gebakken in sinaasappelboter
65. Gebakken mosselen met paprika en ui 
66. Calamaris, malse, gefrituurde kleine inktvisringetjes met allioli 
67. Zarzuela Valenciana, traditioneel Spaans vispotje 
68. Gegrilde tonijn met mediterrane salade 
69. Gegrilde Sardinenfilets met zeezout, peterselie en citroen
71. Gegrilde Botervisfilet met salsa van knoflook, citroenschil en salie 
72. Croquetas de Chipirón inktviskroketjes met een intense zeesmaak

Postres | Nagerechten

75.   Spaanse huisgemaakte amandeltaart met een bolletje vanille-ijs 
76.   Churros gevuld met chocolade met een bolletje vanille-ijs
77.   Helado de la casa, vanille ijs overgoten met een saus van likeur catalana
78.   Crema Catalana, de Spaanse versie van de crème brulee
81.   Café Español, koffie met Licor 43 en een laagje slagroom 
82.   Leche frita, gebakken melk, een traditioneel Spaans nagerecht

Menu's

Menú Clásico

Een proeverij van traditionele Spaanse,
koude en warme gerechtjes, inclusief dessert,
in drie gangen geserveerd
28,50 p.p.

Menú Nueva

Een proeverij van Spaanse koude en warme gerechtjes
uit de nieuwe Spaanse keuken, inclusief dessert,
in drie gangen geserveerd
36,50 p.p.

De menu’s zijn te bestellen vanaf 2 personen
Door de hoeveelheid gerechten is het alleen mogelijk om
één menukeuze per tafel te serveren

menu restaurant tisboven

Más vale poco y bueno que mucho y malo

Klein en goed is beter dan veel en slecht