Onze menukaart

Waar elders het menu wordt beheerst door een ijzeren trio van voor- hoofd- en nagerechten, bij ’tisboven! niet. Onze kaart is anders, verrassend anders!.

Bekijk hieronder onze menukaart.

Sopas | Soepen

01.  Romige paprika- tomatensoep √ | bereid met gegrilde paprika’s
02.  Bospaddenstoelensoep | met een druppeltje truffelolie
04.  Perensoep √ | op smaak gebracht met brandy en cabrales

 

Entreme’s | Hapjes voor of erbij

05.  Barra gallega alioli √ | Spaans stokbrood met alioli
06.  Barra gallega tapenade √ | Spaans stokbrood met tomatentapenade
07.  Tortitas de Camarones | dunne garnalenkoekjes uit Cádiz – Andalusië
08.  Serranoham | serranoham met brood en tomaca
09.  Iberico ham | Pata Negra, excellente ham van het iberische zwartpoot varken
10.  Carpaccio van Botervis | gerookte botervis met citroendressing
11.  Camarones de patata | garnalen met krokant aardappel-spaghetti jasje
13.  Gefrituurde olijven √ | groene olijven in een krokant jasje
14.  Croquetas Españolas  | 3 verschillende exclusieve Spaanse kroketjes
16.  Mejillones Tigres | met vis gevulde, gepaneerde halve mosselen
17.  Cecina de Leon | in dunne plakjes gesneden gerookt en gedroogd rundvlees
18.  Mejillones y gambas en escabeche | ingemaakte mosselen en gamba’s

Verduras, queso y patata | Groente, kaas en aardappel

20. Gebakken spinazie √ | met rozijnen, knoflook, sherry en pijnboompitjes
21.  Gebakken champignons √ | met knoflook, citroen en peterselie
22.  Spinazie-kaas kroketjes √ | drie kroketjes met spinazie en cabrales kaas
24.  Geitenkaas balletjes √ | gepaneerd en gefrituurd met honing en tijm
25.  Little gem salade | little gem sla met venkel, ansjovis en amandelen
26.  Salade manchego √ | gemengde sla met tomaat, olijven, noten en manchego
27.  Gefriturde uiringen √ |  met tartaarsaus
28.  Gemengde salade √ | gemengde sla, tomaat, olijven, ui en paprika
29.  Pimientos de Padrón √ | mild Spaans groen pepertje gebakken in olijfolie
31.  Patatas Bravas √ | aardappel stukjes met pittige bravasaus en alioli
32. Patatas Fritas √ | friet
33. Tortilla Española √ | traditionele omelet van aardappel en ei
34. Bombas de patatas | twee aardappelballetjes (50 gr. p/st)  gevuld met vlees

Vegetarino | Speciale vegetarische gerechten

Naast de op de kaart aangegeven vegetarische gerechten √  hebben wij onderstaande specials:

36. Pollo Vegetarino √ | gebakken vega kipstukjes met amandel currysaus
37. Albondigas √ | vegetarische gehaktballetjes in tomatensaus
38. Bietenburger √ | gegrilde burger van rode biet met honing
39. Bistec √ | gegrilde vegetarische biefstuk met salsa chimichurri en rucola
40. Eitaartje  √ | met geitenkaas, doperwten en munt

Carne | Vlees

41.  Moorse kipspies | Moors gekruide kipsiesjes, 2 stuks
42. Gebakken Kippendij | met knoflook, peterselie en citroen
43. Runderwangen | langzaam gegaard met wortel, prei en gember
44. Albondigas de pollo | gehaktballetjes van kip in amandel-curry saus
45. Albondigas | gehaktballetjes in tomatensaus
46. Cinta de lomo | gegrilde dungesneden varkensfilet met salsa romesco
47. Gegrilde runderhaasspiesjes | malse runderspiesjes, van de zijlende, 2 stuks
48. Gebakken lamshaasjes | met Baskische saus
49. Entrecote de tenera | gegrilde runder entrecote met salsa chimichurri
50. Buikspek | krokant gebakken stukjes buikspek met salsa van licor Anis
51.  Gekarameliseerde chorizo | met honing en knoflook
52. Ossenhaasmedaillons | gegrild met mild pepertje, tomaat en mediterrane boter
53. Costillas | spareribbetjes, circa 5 stuks

Pescado y Mariscos | Vis, schelp en zeedieren

60. Gamba’s knoflook | gebakken met knoflook en peterselie
61.  Gamba’s mandarijn | gebakken met salsa van Licor 43, mandarijntjes en room
62. Pikante knoflook-paprika gamba’s | gebakken met stukjes tomaat
63. Sepia reepjes | gefrituurde reepjes van sepia, mediterraans gekruid
64. Pimientos del piquillo | kleine paprika’s gevuld met gamba en kabeljauw
65. Mosselen | gekookte mosselen (zonder schelp) in mediterraanse wijnsaus
66. Calamaris | malse gefrituurde kleine licht gebatterde inktvisringetjes met alioli
67. Zarzuela | traditionele Catalaanse visstoof
68. Filete de Merluza| Heekfilet met saus van tomaten, olijven, basilicum en knoflook
69. Salpicon de Marisco | Zeevruchtensalade met Pulpo, gamba’s en mosselen (koud)
71.  Gegrilde botervisfilets | met salsa van citroen, knoflook en salie

Postres | Nagerechten

75. Amandeltaart √ | huisgemaakte amandeltaart met een bolletje vanilleijs
76. Churros rellenos de chocolate | Churros gevuld met chocolade, bolletje vanilleijs
77. Helado de la casa √ | vanilleijs met licor catalana
78. Crema Catalana √ | Catalaans roomdessert
80. Leche frita √ | letterlijk ‘gebakken melk’ typisch Spaans zoet nagerecht
81. Helado para niños √ | kinderijsje met slagroom en chocoladesaus

Menu's

Menú Clásico

Een proeverij van traditionele Spaanse,
koude en warme gerechtjes, inclusief dessert,
in vier  gangen geserveerd

Menú de Lujo

Een proeverij van Spaanse koude en warme gerechtjes
uit de nieuwe Spaanse keuken, inclusief dessert,
in vier gangen geserveerd

De menu’s zijn te bestellen vanaf 2 personen
Door de hoeveelheid gerechten is het alleen mogelijk om
één menukeuze per tafel te serveren

menu restaurant tisboven

Producten en ingrediënten

Door aan traditionele Spaanse gerechten een moderne wending te geven, zonder de klassieke kleuren, smaken en ingrediënten te verloochenen ontstaat de nieuwe Spaanse keuken of wel Cocina Nueva.

Elk gerecht uit onze keuken ademt het temperament en de passie van de Spaanse keuken. De Spaanse keuken is rijk en gevarieerd. Ze gaat uit van de allerbeste ingrediënten en producten van het seizoen. Frisse smaken, versheid en geurige aroma’s vormen de basis voor onze verrassende menukaart.

Veel van onze producten en ingrediënten worden rechtstreeks geïmporteerd uit Spanje.  Zij geven de typische smaak aan onze gerechten en zorgen er voor dat u zich in Spanje waant.

Más vale poco y bueno que mucho y malo

Klein en goed is beter dan veel en slecht