Onze menukaart

Waar elders het menu wordt beheerst door een ijzeren trio van voor- hoofd- en nagerechten, bij ’tisboven! niet. Onze kaart is anders, verrassend anders!.

Bekijk hieronder onze menukaart.

Sopas | Soepen

01.  Romige paprika- tomatensoep √ | bereid met gegrilde paprika’s 6.00
02.  Bospaddenstoelensoep | met een druppeltje truffelolie 6.75
03.  Gazpacho | √ koude Spaanse soep 6.00
04.  Perensoep √ | op smaak gebracht met brandy en cabrales 6.75

 

Entreme’s | Hapjes voor of erbij

05.  Barra gallega alioli √ | Spaans stokbrood met alioli 4.50
06.  Barra gallega tapenade √ | Spaans stokbrood met tomatentapenade 4.50
07.  Tortitas de Camarones | dunne garnalenkoekjes uit Cádiz – Andalusië 6.75
08.  Serranoham | bordje rauw gedroogde Spaanse ham  8.50
09.  Iberico ham | Pata Negra, excellente ham van het iberische zwartpoot varken 16.50
10.  Carpaccio van Botervis | gerookte botervis met citroendressing 12.00
11.  Muslitos cangrejo | 3 zachte krabpoten bedekt met een krokante paneerlaag 6.50
12.  Gemarineerde olijven | huis gemarineerde olijven zonder pit 5.50
13.  Gefrituurde olijven √ | groene olijven in een krokant jasje 4.50
14.  Croquetas Españolas  | 3 verschillende exclusieve Spaanse kroketjes 7.50
16.  Mejillones Tigres | met vis gevulde, gepaneerde halve mosselen  8.00
17.  Cecina de Leon | in dunne plakjes gesneden gerookt en gedroogd rundvlees 12.50

Verduras, queso y patata | Groente, kaas en aardappel

20.  Gebakken spinazie √ | met rozijnen, knoflook, sherry en pijnboompitjes 6.50
21.  Gebakken champignons √ | met knoflook, citroen en peterselie 5.50
22.  Spinazie-kaas kroketjes √ | drie kroketjes met spinazie en cabrales kaas 5.50
24.  Geitenkaas balletjes √ | gepaneerd en gefrituurd met honing en tijm 6.00
25.  Salade van kikkererwten | koude salade met chorizo en pimientos del piquillo 6.00
26.  Salade manchego √ | gemengde sla met tomaat, olijven, noten en manchego 6.50
27.  Gefriturde uiringen √ |  in bierbeslag gefrituurde uiringen  5.50
28.  Gemengde salade √ | gemengde sla, tomaat, olijven, ui en paprika 4.75
31.  Patatas Bravas √ | aardappel stukjes met pittige bravasaus en alioli 5.00
32. Patatas Fritas √ | friet 3.50
33. Tortilla Española √ | traditionele omelet van aardappel en ei 5.00
34. Bombas de patatas | twee aardappelballetjes (50 gr. p/st)  gevuld met vlees 4.50
35.  Bietenburger √  | gegrilde burger van rode biet 7.00

Carne | Vlees

40. Moorse kipspies | Moors gekruide kipsiesjes, 2 stuks 6.50
41. Pollo Vegetarino √ | gebakken stukjes vegetarische kip met amandel- currysaus 8.00
42. Albondigas | gehaktballetjes in tomatensaus 6.50
43. Vega albondigas  √  | vegetarische gehaktballetjes in tomatensaus 6.50
44. Runderwangen | langzaam gegaard met wortel, prei en gember 8.50
46. Filete de cerdo | gegrilde dungesneden varkensfilet met salsa romesco 6.50
47. Gegrilde runderhaasspiesjes | malse runderspiesjes, van de zijlende, 2 stuks 8.00
50. Buikspek | krokant gebakken stukjes buikspek met salsa van licor Anis 8.50
51. Gekarameliseerde chorizo | met honing en knoflook 6.50
52. Filet Mignon | mals gegrild rundvlees met jus van eekhoorntjesbrood en manchegocreme 11.50
53. Costillas | spareribbetjes, circa 5 stuks 8.00

Pescado y Mariscos | Vis, schelp en zeedieren

60. Gamba’s knoflook | gebakken met knoflook en peterselie 8.75
61. Gamba’s mandarijn | gebakken met salsa van Licor 43, mandarijntjes en room 9.00
62. Gamba’s a la crema | gebakken met room en knoflook  9.00
64. Pimientos del piquillo | kleine paprika’s gevuld met gamba en kabeljauw 8.50
65. Mejillones empanados fritos | genaneerde mosselen met citroen alioli  7.00
66. Calamaris | malse gefrituurde kleine licht gebatterde inktvisringetjes met alioli 9.00
68. Salmonetes | gebakken rode mulfilet met citroenpuree en mojo verde  9.50
71.  Gegrilde botervisfilets | met salsa van citroen, knoflook en salie 9.50
72. Filete de gallineta | gebakken roodbaarsfilet in een dragonsaus 9.50

Postres | Nagerechten

75. Amandeltaart √ | huisgemaakte amandeltaart met een bolletje vanilleijs 7.50
76. Crema de cafe Espanola √ | verrassende Spaanse koffiecreme 8.00
77. Helado de la casa √ | vanilleijs met licor catalana 8.50
78. Crema Catalana √ | Catalaans roomdessert 5.50
79. Helado de vainilla√ | 2 bolletjes vanilleijs met slagroom 5.50
80. Leche frita √ | letterlijk ‘gebakken melk’ typisch Spaans zoet nagerecht 8.00
81. Helado para niños √ | kinderijsje met slagroom en chocoladesaus 4.00
82.  Mousse de chocolate √  chocolademousse met mangoijs en passievrucht 8.50

Menu's

Menú Clásico

Een proeverij van traditionele Spaanse,
koude en warme gerechtjes, inclusief dessert,
in drie of vier  gangen geserveerd

32.50 p/p

Menú de Lujo

Een proeverij van Spaanse koude en warme gerechtjes
uit de nieuwe Spaanse keuken, inclusief dessert,
in drie of vier gangen geserveerd

42.50 p/p

De menu’s zijn te bestellen vanaf 2 personen
Door de hoeveelheid gerechten is het alleen mogelijk om
één menukeuze per tafel te serveren

menu restaurant tisboven

Producten en ingrediënten

Door aan traditionele Spaanse gerechten een moderne wending te geven, zonder de klassieke kleuren, smaken en ingrediënten te verloochenen ontstaat de nieuwe Spaanse keuken of wel Cocina Nueva.

Elk gerecht uit onze keuken ademt het temperament en de passie van de Spaanse keuken. De Spaanse keuken is rijk en gevarieerd. Ze gaat uit van de allerbeste ingrediënten en producten van het seizoen. Frisse smaken, versheid en geurige aroma’s vormen de basis voor onze verrassende menukaart.

Veel van onze producten en ingrediënten worden rechtstreeks geïmporteerd uit Spanje.  Zij geven de typische smaak aan onze gerechten en zorgen er voor dat u zich in Spanje waant.

Más vale poco y bueno que mucho y malo

Klein en goed is beter dan veel en slecht